| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Ömer Merev Üye

|
Tarih: Pts Nis 25, 2005 11:20 am Mesaj konusu: En son okuduğunuz bilimsel kitap |
|
|
En son okuduğunuz kitap hangisi? Ve şu anda okuduğunuz kitabın adı ne?
Ben en son Uygarlığın Seyir Defteri'ni okudum.Arkadaş yayınevinden çıkmış.ODTÜ Fizik Bölümü hocası Doç.Dr.Çağlar Tuncay yazmış.Adından da anlaşılacağı gibi başlangıcından 20yy.'a kadar uygarlığın gelişimini anlatıyor.Tipik bir başucu kitabı.
Şu anda Evren'in Evrimi ve Yıldızların Oluşumu adlı kitabı okuyorum.Yazarı William J.Kaufmann.Bendeki oldukça eski basımı.Ağustos1979.Şimdi piyasada var mı ,bilmiyorum.ODTÜ Fizik Bölümünden Murat Alev çevirmiş.Klasik konular var içinde.Yıldızların evrimi,kara delikler,uzay eğriliği,süpernova patlamaları...
Bu tür kitapları seviyorum. |
|
| Başa dön |
|
Öner Yalçın Yeni Üye

|
Tarih: Cmt May 07, 2005 12:13 am Mesaj konusu: |
|
|
| İstanbul Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü Başkanı Ali Nesin'in "Develerle Eşekler" ve " Matematik ve Oyun" adlı kitaplarını bir de Tübitak Yayınlarından "Feynman'ın Kayıp Dersi" adlı kitabı okudum.... |
|
| Başa dön |
|
F. Semih Dündar Üye

|
Tarih: Cmt May 07, 2005 1:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ben en son Tübitak yayınlarından "Bilimin arka yüzü" nü okudum. Şimdi ise Beyaz yayınlarından "Karikatürlü çevre rehberini okuyorum"
Son söylediğim kitap ekoloji ile alakalı çok hoş bir kitap.  |
|
| Başa dön |
|
Mustafa Gündoğan Aktif Üye

|
Tarih: Cmt May 07, 2005 5:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
En son okuduğum bilimsel kitap, "Matematiğin Aydınlık Dünyası".
Matematiğin hayat hikayesi sayılır. Tübitak''tan. |
|
| Başa dön |
|
Öner Yalçın Yeni Üye

|
Tarih: Cmt May 07, 2005 5:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Mustafa Gündoğan yazmış: | En son okuduğum bilimsel kitap, "Matematiğin Aydınlık Dünyası".
Matematiğin hayat hikayesi sayılır. Tübitak''tan. |
Bizim Üniversite hocalarından Sinan Sertözün......  |
|
| Başa dön |
|
Mustafa Gündoğan Aktif Üye

|
Tarih: Cmt May 07, 2005 5:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu sene Calculus'ü alıyorum kendisinden.  |
|
| Başa dön |
|
Öner Yalçın Yeni Üye

|
Tarih: Cmt May 07, 2005 7:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sinan hocanın yanında bir de Azer Hoca (Kerimov) vardır ki ondan matematik dersi almış olmak da büyük onurdur-Kendisi aynı zamanda Tübitak'ın olimpiyat hocalarındandır. İkisi de birbirinden canavar ve tatlı matematikçilerdir.
| Alıntı: | "...Şimdi ise Beyaz yayınlarından "Karikatürlü çevre rehberini okuyorum"
Son söylediğim kitap ekoloji ile alakalı çok hoş bir kitap.  |
Bir de Yine Tübitak yayınlarından "Bir Sulak Gezegenden Öyküler" adlı bir kitap vardır ki o da ekoloji ile ilgili güzel bir kitaptır. Yazarı da Sargun A Tont ODTÜ'den. 4 gün sonra (11 mayıs 2005) Bilkentte olacak. Söyleşisi var...
Ayrıca Scince ve Nature gibi çok saygın dergilerde makaleleri bulunan değerli bir biliminsanımızdır kendisi. |
|
| Başa dön |
|
Mert Alcı Kıdemli Üye

|
Tarih: Pts May 23, 2005 10:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
Şu anda "Mustafa Kemal Atatürk'ün Liderlik Sırları" adlı kitabı okuyorum. Yöneticilikle tarihin ilişkisi var bu kitapta. Anektodlar, Atatürk'ün seçme sözleri güzelce incelenmiş ve liderlik bakış açısından çözümlenmiş.
Ayrıca kitap Atatürk'ü daha yakından tanıma fırsatı tanıyor okurlarına. |
|
| Başa dön |
|
N. Erhan Tanrıkulu Yeni Üye

|
Tarih: Sal May 24, 2005 1:39 am Mesaj konusu: |
|
|
Tüfek, Mikrop ve Çelik
Jared Diamond
Tübitak, Popüler Bilim Yayınları
Alalı bir sene oldu, daha yeni başladım okumaya. Emre Kongar'ın tavsiyesiyle almıştım. Tavsiye ederim.
Kitabın konusu günümüzde neden Doğu değil de Batı uygar?
İnsanlığın oluşumundan bu yana geçen süreçteki kritik dönüm noktalarına dikkat çekiyor. |
|
| Başa dön |
|
Armağan Ateş Üye

|
Tarih: Çrş May 25, 2005 4:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba....
Arkadaşların uzun yıllar önce büyük yankı uyandıran Erick Von Daniken 'in Tanrının Rabaları adlı bir kitabı vardı.Bu kitap.kütüphanemden kayboldu ve son zamanlarda aramama rağmen bulamıyorum.Referans verebileceğiniz bir yer var mı ??
Saygılar... |
|
| Başa dön |
|
|