| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Ertekin Akbaş Üye

|
Tarih: Pts Arl 24, 2007 6:09 pm Mesaj konusu: OSHO |
|
|
1931 - 1990
Bu adam, kendi deyimiyle, aydınlanmış felsefecilerden bir tanesidir ve fikirleri küçümsenemeyecek derecede tutarlıdır ve o derece basittir. Fakat her popüler konuda olduğu gibi bu konuda da çeşitli söylentiler var.
Şarlatan mı ermiş mi?
Herneyse iyi yapıyor...
| OSHO yazmış: |
Eğer gerçekten kim olduğumu bilmek istiyorsan, benim kadar "boş" olmalısın işte o zaman iki ayna karşı karşıya gelir ve sadece boşluk yansıtılır. Sonsuz boşluk yansıtılır. Fakat eğer bir fikrin varsa, bende bulacağın tek şey kendi fikrindir.
|
|
|
| Başa dön |
|
Ceren Burçak Dağ Üye

|
Tarih: Çrş Ağu 20, 2008 8:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
Osho bir filozof değildir
kendisi tam anlamıyla bir MİSTİK'tir. Nitekim kitapları hiçbir zaman felsefe bölümünde yer almaz; kişisel gelişim kısımlarında yer alır. Gerçekten de, bu tarz kitaplarla yozlaşmakta olan insanlığın bir kısmını yozlaştırmakta başarılı olduğuna inanıyorum. Elbette doğru olduğu, fikrine katıldığım kısımlar vardır ancak ben onun bir bilge olduğunu hiç düşünmüyorum. Halkın ilgisini çeken her türlü kitaba şüpheyle yaklaşmanızı tavsiye ederim;
"Eğer gerçekten kim olduğumu bilmek istiyorsan, benim kadar "boş" olmalısın işte o zaman iki ayna karşı karşıya gelir ve sadece boşluk yansıtılır. Sonsuz boşluk yansıtılır. Fakat eğer bir fikrin varsa, bende bulacağın tek şey kendi fikrindir."
Bu sözden de kendini gerçekten kendini çok iyi tanımış olduğunu görebilirsiniz. O ortaya yeni bir şey koymaz; olanları siz ona baktıkça size geri yansıtır. Bundan dolayı dediklerinde hiçbir yaratıcılık yoktur; her insanın içinde bulunan temel-sorgulama-evresinin mistik bir hale bürünmüş durumudur Osho ve kitapları. |
|
| Başa dön |
|
Eren Şener Üye

|
Tarih: Cmt Hzr 20, 2009 12:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Osho bir filozof değildir. Kendisi bir MİSTİK'tir. |
|
| Başa dön |
|