| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
ali ünsal doğruluk Yeni Üye

|
Tarih: Sal Ekm 20, 2009 12:44 am Mesaj konusu: |
|
|
| Uzayda zaman kavarmı yoktur bu nedenle geçmiş yada gelecek diye bir kavramda olamaz uzay için. bu dediğin 4 milyar ışık yılı mesafesi ışığı bile korkutacak bir mesafe dostum bırak 4 milyarı daha bir ışık dalgasını veya ışık fotonunu komşumuz 2.4 milyon ışık yılı uzaklıktaki ANDROMEDA gökadasına gönderemedik kaldıki lazerle 4 milyar ışık yılı uzaklıktaki bir cismi lazerle vuracaksın.....tartışmak isteyen arkadaşlar aloneboy_781@hotmail.com zevkle tartışalım. |
|
| Başa dön |
|
Eren Şener Üye

|
Tarih: Sal Ekm 20, 2009 10:19 am Mesaj konusu: |
|
|
| Bence hesaplayamayacaklar.Ama hesaplamalarını ben de istiyorum. |
|
| Başa dön |
|
Musa Çakır Yeni Üye

|
Tarih: Sal Ekm 20, 2009 9:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
| bence şu anki fizikkurallarımızla 4 milyar uzaklıktaki yıldazlara gitmemiz imkansız. Zaman ve boyut değiştirmemizde yetersiz kalır sanırım. maddenin ve varlığın en temel sistemini bulmalıyız ki zamanı ve varolan bütün boyutları yönetebilelim. temel taşları bulursak herşeye hükmedebiliriz. tabi insan beyninin kapasitesi buna yetermi onu bilemem. |
|
| Başa dön |
|
Mustafa Ünal Aktif Üye

|
Tarih: Sal Ekm 20, 2009 10:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
| ali ünsal doğruluk yazmış: | | Uzayda zaman kavarmı yoktur bu nedenle geçmiş yada gelecek diye bir kavramda olamaz uzay için. bu dediğin 4 milyar ışık yılı mesafesi ışığı bile korkutacak bir mesafe dostum bırak 4 milyarı daha bir ışık dalgasını veya ışık fotonunu komşumuz 2.4 milyon ışık yılı uzaklıktaki ANDROMEDA gökadasına gönderemedik kaldıki lazerle 4 milyar ışık yılı uzaklıktaki bir cismi lazerle vuracaksın.....tartışmak isteyen arkadaşlar aloneboy_781@hotmail.com zevkle tartışalım. |
peki şuan biz o uzay da değil miyiz? o zaman biz nasıl belli bir zamandayız veya zaman kavramı var?
| Musa Çakır yazmış: | | bence şu anki fizikkurallarımızla 4 milyar uzaklıktaki yıldazlara gitmemiz imkansız. Zaman ve boyut değiştirmemizde yetersiz kalır sanırım. maddenin ve varlığın en temel sistemini bulmalıyız ki zamanı ve varolan bütün boyutları yönetebilelim. temel taşları bulursak herşeye hükmedebiliriz. tabi insan beyninin kapasitesi buna yetermi onu bilemem. |
yıldızı vurabilmek için bu kadar büyük şeylere gerek yok bence. İnce ve dikkatli hesap ve lazerin oraya ulaşmasını sağlayacak teknolojik yeterlilik yeterdir... |
|
| Başa dön |
|
şeyhmus birgül Yeni Üye

|
Tarih: Çrş Şub 03, 2010 10:18 am Mesaj konusu: |
|
|
| Bana da mümkün olamaz gibi geliyor nasıl fırlatacaksın ve nasıl o kadar uzun süre bekleyeceksin? |
|
| Başa dön |
|
|